fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuws

Avianca vraagt tijdelijk faillissement aan

Avianca heeft een aanvraag ingediend onder hoofdstuk 11 van de Amerikaanse faillissementscode bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het zuidelijk district van New York.

Inkomsten

“De aanvraag was noodzakelijk vanwege de onvoorziene impact van de Covid-19 pandemie, die heeft geleid tot een daling van negentig procent van het wereldwijde passagiersverkeer en de inkomsten van de industrie wereldwijd met 314 miljard dollar zal verminderen, volgens IATA”, zegt de maatschappij in een verklaring.

Faillissement

Tijdens het proces, onder toezicht van de rechtbank, blijft Avianca wel gewoon vliegen in de hoop uit het faillissementsproces te komen. Als dat niet lukt, dan is het een van de eerste grote maatschappijen voor wie het doek valt door de pandemie.

Proces

Tijdens het proces hoopt de maatschappij de operaties te kunnen behouden, met het oog op de veiligheid omtrent corona. Ook blijft Avianca vijftig procent van de binnenlandse markt in Colombia bedienen en er worden nog vrachtvluchten uitgevoerd. De airline zorgt voor 21.000 banen en werkt samen met drieduizend leveranciers. Avianca blijft in gesprek met de Colombiaanse regering en met die van de belangrijkste markten over extra financiering.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button