fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Emirates sluit boekjaar af met hogere winst, maar vooruitzichten zijn slecht

Emirates heeft het boekjaar 2019-2020 afgesloten met een winst van 288 miljoen dollar. Dat is 21 procent meer dan een jaar eerder. De Emirates Group boekte een winst van 456 miljoen dollar en een omzet van 28,3 miljard dollar.

Resultaat

De omzet van de luchtvaartmaatschappij (dus niet de Groep) nam af met zes procent naar 25,1 miljard dollar. Dat wijt de maatschappij voornamelijk aan de geplande sluiting van een landingsbaan van 45 dagen en de opschorting van vluchten in maart vanwege corona. De eerste elf maanden van het boekjaar verliepen goed, maar vanaf half februari nam de vraag naar vliegreizen wereldwijd af door het coronavirus

Kwetsbaar

“Ook zonder pandemie is onze industrie altijd kwetsbaar geweest voor een veelheid aan externe factoren. In het boekjaar heeft de verdere versterking van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de belangrijkste valuta’s onze winst doen stijgen tot 288 miljoen dollar. De wereldwijde vraag naar luchtvracht bleef het grootste deel van het jaar zwak en de concurrentie nam toe op onze belangrijkste markten”, zegt Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO van de Emirates Group.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button