CoronaCorona gevolgen maatschappijenFrequente reizigerIndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow 97 procent minder passagiers: ‘regering moet met quarantaine roadmap komen’

De Britse regering moet met een roadmap komen om de grenzen weer te kunnen openen. Dat zegt John Holland-Kaye, CEO van luchthaven Londen Heathrow, bij het bekendmaken van de verkeerscijfers over april.

Quarantaine

Om een tweede besmettingsgolf te voorkomen, wil de Britse regering dat reizigers naar het Verenigd Koninkrijk vanaf eind mei twee weken in zelfquarantaine doorbrengen. “Daarmee worden effectief gewoon de grenzen tijdelijk gesloten”, stelt Heathrow.

Roadmap

“Luchtvaart is de levensader van de economie in van dit land en totdat we Groot-Brittannië weer aan vliegen krijgen, zal de Britse zakenbranche in de derde versnelling blijven steken. De regering moet dringend een roadmap opstellen voor de manier waarop zij de grenzen weer zal openstellen. Ook moet de regering onmiddellijk het voortouw nemen bij het overeenkomen van een gemeenschappelijke internationale norm voor gezondheid in de luchtvaart, waardoor passagiers die niet besmet zijn, vrij kunnen reizen”, aldus Holland-Kaye.

Passagiers

In april vloog slechts drie procent van het normale passagiersaantal via Heathrow, wat neerkomt op 200 duizend reizigers. Normaliter ziet de luchthaven dat aantal op één dag. Er werden 1788 vrachtvluchten uitgevoerd in april, waarbij de drukste dag op 30 april was met 95 vrachtvliegbewegingen. Dat is veertien keer meer dan in de periode voor corona. Maar het cargovolume is wel gedaald met zestig procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/