fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Nederlandse dochter CityJet vraagt uitstel van betaling aan

CityJet BV, de Nederlandse dochter van CityJet, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat zegt een woordvoerder van Air Antwerp (dochter van CityJet en KLM) tegenover Up in the Sky.

Moeder

In april vroeg de Ierse moeder CityJet uitstel van betaling aan. De maatschappij heeft een vloot van 25 CRJ900’s en negen RJ85’s. Samen met KLM richtte het in mei 2019 een nieuwe maatschappij op, genaamd Air Antwerp. CityJet had 75 procent van de aandelen in handen en KLM 25 procent.

Cityjet

CityJet werd rond 2000 overgenomen door Air France. In 2014 werd het door Air France-KLM afgestoten en kwam het in handen van de Duitse investeerder Intro Aviation. Twee jaar later werd het weer terugverkocht aan oprichter Pat Bryne.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button