BoeingCoronaOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing zet opnieuw Dreamlifters in voor medisch vervoer

Boeing heeft drie Dreamlifters ingezet om medisch materiaal te vervoeren in de strijd tegen het coronavirus. De missies werden uitgevoerd in samenwerking met de Medical University of South Carolina.

Dreamlifter

De Dreamlifter is een omgebouwde 747-400 Large Cargo Freigther. De medische lading werd vervoerd in het onderste gedeelte van de toestellen en in het laadruim van het bovendek werden onderdelen voor 787’s vervoerd.

Kosten

Boeing heeft de kosten voor de vluchten – welke door Atlas Air werden uitgevoerd – voor zijn rekening genomen. Binnenkort worden er nog meer Dreamlifter vluchten ingepland. Eind april vervoerde de bouwer al anderhalf miljoen mondkapjes met een Dreamlifter.

Ondersteuning

“De levering stelt essentiële persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar voor de zorgverleners op de frontlinie in South Carolina en helpt de University de gemeenschap verder te ondersteunen tijdens de pandemie”, zegt Dave Calhoun, CEO van Boeing.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close