fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Deze maatregelen kun je verwachten als je binnenkort weer via Schiphol kunt vliegen

Schiphol neemt een aantal maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onderstaande zaken kun je verwachten als je binnenkort weer via de luchthaven kunt vliegen.

Afstand

Allereerst wordt de anderhalve meter-maatregel in acht genomen. In de wachtruimtes zijn er stoelen buiten gebruik, zodat je niet te dicht bij elkaar zit. De securitymedewerkers controleren zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand en waar dat niet kan dragen zij handschoenen en mondkapjes. Ander luchthavenpersoneel draagt ook mondkapjes.

Bagage

De incheckbalies zijn om en om bezet, net als de gates die worden gebruikt. Overal waar je in de rij kunt staan, zullen Schiphol-medewerkers ervoor zorgen dat het niet te vol wordt. Bij de bagagebanden staan om de 1,5 meter bagagekarren. De bagage van iedere vlucht komt op een aparte band. De bussen worden na iedere rit schoongemaakt en ‘s avonds of ‘s nachts wordt dit extra grondig gedaan.

Schoon

“Alle faciliteiten op de luchthaven maken we extra goed schoon”, zegt de luchthaven. “Zeker de faciliteiten waar veel mensen mee in aanraking komen, zoals de bakken bij de securitycontrole en de sanitaire voorzieningen. Op de toiletten is aangegeven hoe je afstand kunt houden en kun je met een beperkt aantal mensen naar binnen. Ook vind je op alle toiletten desinfecterende handgel, zodat je extra kunt ontsmetten.”

Horeca

In de winkels, eet- en drinkgelegenheden en bij de incheck-, transfer- en ticketbalies hangen spatschermen. Momenteel is het alleen nog mogelijk om eten en drinken af te halen. Wel wordt de horeca op Schiphol voorbereid op de nieuwe richtlijnen voor de branche.

Gezondheidsverklaring

Luchtvaartmaatschappijen kunnen mogelijk vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen voordat men aan boord gaat. Bij een klein aantal bestemmingen zijn er gezondheidschecks bij de incheckbalie en bij de gate. Reizigers die van een gebied met een hoog risico op bestemming komen, kunnen bij het uitstappen gecontroleerd worden door de GGD. Mocht er iemand aan boord zijn met besmettingsverschijnselen, dan zal iedereen via een apart veiligheidsprotocol uit het vliegtuig worden begeleid.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button