NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer levert veertien vliegtuigen in eerste kwartaal

Embraer heeft veertien vliegtuigen afgeleverd in het eerste kwartaal van 2020, waaronder vijf commerciële toestellen en negen zakenjets.

Leveringen

De bouwer leverde drie E175’s af, één E190-E2 en één E195-E2. Van de zakenvliegtuigen werden er vijf Phenom 300’s afgeleverd, één Praetor 500 en één Praetor 600.

Boeing

In de eerste maanden van een nieuw jaar zegt de bouwer altijd minder leveringen te hebben, maar dit jaar is het aantal leveringen volgens Embraer nog eens extra aangetast door de deal met Boeing die niet doorging. In januari werd namelijk de commerciële tak van het bedrijf gescheiden om samen met Boeing in een joint venture te stappen. Maar Boeing trok onlangs de stekker uit deze samenwerking.

Certificatie

In het eerste kwartaal ontving de Phenom 300E de typecertificatie van ANAC (National Civil Aviation Agency of Brazil), EASA (European Union Aviation Safety Agency) en de FAA (Federal Aviation Administration). Het toestel is een verbeterde versie van de Phenom 300.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close