fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsVeiligheid

Het nieuwe normaal bij Finnair: 1 meter afstand en vanaf 7 jaar een mondkapje

Finnair heeft een aantal coronamaatregelen bekendgemaakt die op 18 mei ingaan en ten minste tot eind augustus gelden. Voorlopig moeten Finnair-passagiers ouder dan 7 jaar een mondkapje dragen en mensen moeten één meter afstand houden van elkaar op de luchthaven.

Afstand

Aan boord zitten reizigers waar mogelijk apart van elkaar. Medewerkers bepalen bij het boarden welke zitplaatsen gebruikt zullen worden. Het instappen gebeurt via de achterzijde van het vliegtuig. Bij het busvervoer op de luchthaven wordt maximaal de helft van de capaciteit van de bus benut.

Mondkapjes

Cabinepersoneel draagt mondkapjes en alle klanten zijn verplicht om vanaf het instappen tot aan het verlaten van het vliegtuig ook een mondkapje te dragen. Reizigers moeten deze zelf meenemen. Verder worden de vliegtuigen vaker en grondiger schoongemaakt en er worden ontsmettingsdoekjes beschikbaar gesteld aan klanten.

Handbagage

Reizigers worden daarnaast gevraagd zo min mogelijk handbagage mee te nemen zodat er zo min mogelijk door de cabine hoeft te worden gelopen. “Volgens medische experts is een vliegtuig geen bijzonder risicovolle omgeving om een infectie op te lopen vanwege de zeer efficiënte airconditioning en filters die de lucht zeer schoon houden”, aldus Finnair.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button