fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsVeiligheid

AirAsia: zo contactloos mogelijk reizen

AirAsia implementeert een aantal maatregelen om het reizen zo contactloos mogelijk te laten verlopen. Zo gebeurt het inchecken vooraf online en de bagage kan contactloos worden afgegeven.

Kiosk

Vanaf deze week zijn er contactloze kiosken beschikbaar op de luchthavens in Maleisië, Thailand, de Filippijnen, Indonesië en Japan. Hier kunnen reizigers hun boarding pass en bagagelabel printen nadat zij online hebben ingecheckt.

Beveiliging

Een andere contactloze reisprocedure die de maatschappij implementeert is het Passanger Reconciliation System, welke binnenkort wordt geïnstalleerd op luchthavens in Maleisië waar AirAsia actief is. Dit houdt in dat de boarding pass niet aan het beveiligingspersoneel hoeft te worden overhandigd, maar dat deze instapkaart gescand kan worden.

App

De maatschappij is verder van plan om later deze maand een update uit te brengen voor haar app, waardoor reizigers van tevoren hun paspoort kunnen scannen. Ook zijn er plannen om het mogelijk te maken van tevoren reisvisa te uploaden in de app.

©AirAsia

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button