CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersIndustrieNieuwsOverig nieuwsProfessional

Brancheorganisaties: besluit EU over vouchers teleurstellend en verwarrend

De brancheorganisaties Airlines for Europe (A4E), Airlines International Representation in Europe (AIRE), European Regions Airline Association (ERA), en International Air Transport Association (IATA) noemen in een gezamenlijk persbericht het besluit van de EU over de coronavoucher ‘teleurstellend en verwarrend’.

Aanbevelingen

Hiervoor worden een aantal redenen genoemd. Allereerst zijn de aanbevelingen niet bindend, maar deze wekken wel bepaalde verwachtingen op volgens de organisaties. Sommige maatschappijen hebben wellicht meer middelen om aan de voorwaarden te voldoen dan andere maatschappijen.

Markvervorming

Ook stellen de organisaties dat de aanbevelingen op verschillende manieren kunnen worden uitgevoerd: “slechts gedeeltelijk, of helemaal niet – waardoor het risico op marktvervorming bestaat.”

Passagiers

Derde reden die A4E, AIRE en IATA noemen is dat passagiers niet goed weten wat ze nu kunnen verwachten van de voucherregelingen “afhankelijk van waar ze wonen, aangezien deze per markt kunnen verschillen.”

Banen

“In een tijd waarin luchtvaartmaatschappijen met de grootste crisis in hun geschiedenis worden geconfronteerd, zijn wij teleurgesteld en verbaasd dat de Commissie het verzoek van de meeste lidstaten voor een tijdelijke wijziging van Verordening 261/2004 heeft genegeerd. Miljoenen banen lopen gevaar als luchtvaartmaatschappijen instorten”, zegt Rafael Schvartzman, vicepresident Europa bij IATA.

Leiderschap

“We hadden sterk leiderschap vanuit de Europese Commissie nodig, met ondubbelzinnige en identieke regels voor alle luchtvaartmaatschappijen, groot en klein. We hebben het tegenovergestelde. De Commissie bevordert zelfs marktverstoring”, aldus Sylviane Lust, directeur-generaal bij AIRE.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close