fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessional

Brussel start nog geen inbreukprocedure omtrent voucher; lidstaten krijgen wel een brief

De Europese Commissie gaat nog geen inbreukprocedure starten tegen lidstaten die zich niet aan de Europese regels omtrent vouchers houden.

Brief

Wel krijgen de lidstaten een brief waarin wordt uitgelegd hoe de regels moeten worden toegepast, inclusief het recht op terugbetaling. In die regels staat ook beschreven hoe de vouchers aantrekkelijker kunnen worden gemaakt.

Aanbevelingen

Er zijn een aantal aanbevelingen gedaan door de Europese Commissie om de coronavoucher aantrekkelijker te maken. Zo zou deze overdraagbaar moeten zijn en de consument moet worden beschermd tegen een faillissement. Ze moeten de passagiers ook voldoende flexibiliteit bieden en de passagiers in staat stellen op dezelfde route te reizen onder dezelfde voorwaarden of de reizigers een pakketreisovereenkomst laten boeken met hetzelfde soort diensten of van gelijkwaardige kwaliteit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button