CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reizigerOverig nieuwsProfessional

Brussel start nog geen inbreukprocedure omtrent voucher; lidstaten krijgen wel een brief

De Europese Commissie gaat nog geen inbreukprocedure starten tegen lidstaten die zich niet aan de Europese regels omtrent vouchers houden.

Brief

Wel krijgen de lidstaten een brief waarin wordt uitgelegd hoe de regels moeten worden toegepast, inclusief het recht op terugbetaling. In die regels staat ook beschreven hoe de vouchers aantrekkelijker kunnen worden gemaakt.

Aanbevelingen

Er zijn een aantal aanbevelingen gedaan door de Europese Commissie om de coronavoucher aantrekkelijker te maken. Zo zou deze overdraagbaar moeten zijn en de consument moet worden beschermd tegen een faillissement. Ze moeten de passagiers ook voldoende flexibiliteit bieden en de passagiers in staat stellen op dezelfde route te reizen onder dezelfde voorwaarden of de reizigers een pakketreisovereenkomst laten boeken met hetzelfde soort diensten of van gelijkwaardige kwaliteit.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/