fbpx
CoronavirusEditors choiceFrequente reizigersNaast het nieuws

Europese Commissie: coronavoucher moet overdraagbaar zijn

De coronavoucher zou overdraagbaar moeten zijn op andere reizigers. Dat is een van de aanbevelingen die de Europese Commissie vandaag doet om de voucherregeling van onder andere luchtvaartmaatschappijen, aantrekkelijker te maken.

Recht

Volgens de Europese wetgeving hebben reizigers het recht om te kiezen tussen een voucher of terugbetaling van het geld van geannuleerde transporttickets (vliegtuig, trein, bus en veerboten) of pakketreizen. De Commissie staat achter dit recht, maar wil tegelijkertijd ervoor zorgen dat vouchers een aantrekkelijk alternatief worden voor de terugbetaling van geannuleerde reizen in de context van de huidige pandemie.

Voorwaarden

De (vrijwillige) vouchers moeten worden beschermd tegen faillissement van de uitgevende instelling en moeten minimaal 12 maanden geldig zijn. Indien de voucher niet is ingewisseld moet deze na één jaar alsnog worden terugbetaald. Ze moeten de passagiers ook voldoende flexibiliteit bieden en de passagiers in staat stellen op dezelfde route te reizen onder dezelfde voorwaarden of de reizigers een pakketreisovereenkomst laten boeken met hetzelfde soort diensten of van gelijkwaardige kwaliteit. Ook moeten ze overdraagbaar zijn op een andere reiziger.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button