fbpx
CoronavirusEditors choiceFrequente reizigersNaast het nieuws

Grenzen tussen regio’s en lidstaten als eerste open

Het opheffen van de reisrestricties van Europa zal in een aantal fases gaan. De grenzen tussen regio’s en Europese lidstaten gaan daarbij als eerste weer open. Dat zegt de Europese Commissie tijdens een persconferentie over de toerismeplannen omtrent corona.

Fase 0

Momenteel bevinden we ons nog in fase 0, waarbij alleen bepaalde personen nog vrij mogen reizen. Bijvoorbeeld transport-, grens- gedetacheerde en seizoensarbeiders en medisch personeel.

Fase 1

In fase 1 moeten de reisbeperkingen en grenscontroles in de hele EU geleidelijk worden opgeheven, te beginnen tussen regio’s, gebieden en lidstaten die de coronasituatie onder controle hebben. Tijdens deze fase moet het reizen vergemakkelijkt worden voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Fase 2

De laatste fase is fase 2. Daarin moeten alle coronavirus-gerelateerde beperkingen en controles aan de binnengrenzen worden opgeheven, terwijl de noodzakelijke gezondheidsmaatregelen worden gehandhaafd.

Data

Dit is het Europese plan om de grenzen binnenkort geleidelijk open te stellen. Exacte data zijn nog niet bekend. Dat hangt af van de situaties binnen de lidstaten. De lidstaten zijn zelf verantwoordelijk voor het openen van de grenzen, daar gaat de Europese Commissie niet over. Eerder vandaag werd al bekend dat de grens tussen Oostenrijk en Duitsland op 15 juni weer open moet gaan.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button