fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

IJsland opent half juni grenzen en biedt keuze: coronatest of quarantaine

IJsland opent op 15 juni de grenzen voor alle reizigers. Buitenlanders en inwoners die het land binnen willen, krijgen de keuze: of 14 dagen in quarantaine, of een coronatest ondergaan.

Tests

De coronavirustests zullen worden aangeboden op Keflavík International Airport. De testresultaten moeten dezelfde dag nog beschikbaar zijn. Reizigers die negatief testen, hoeven niet in quarantaine. Als passagiers een betrouwbare gezondheidsverklaring hebben waarop staat recent negatief getest te zijn op het virus hoeven, dan hoeven zij de test niet te ondergaan.

App

Ook zal aan reizigers worden gevraagd om een contact-traceer app te downloaden. De app heet Rakning C-19 en gebruikt GPS data om erachter te komen waar de reizigers heen zijn gegaan in IJsland. Op dit moment gebruikt 38 procent van de IJslandse bevolking deze app. Data wordt veertien dagen opgeslagen en zodra de pandemie voorbij is, wordt de app inclusief data helemaal verwijderd.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button