fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

IJsland opent half juni grenzen en biedt keuze: coronatest of quarantaine

IJsland opent op 15 juni de grenzen voor alle reizigers. Buitenlanders en inwoners die het land binnen willen, krijgen de keuze: of 14 dagen in quarantaine, of een coronatest ondergaan.

Tests

De coronavirustests zullen worden aangeboden op Keflavík International Airport. De testresultaten moeten dezelfde dag nog beschikbaar zijn. Reizigers die negatief testen, hoeven niet in quarantaine. Als passagiers een betrouwbare gezondheidsverklaring hebben waarop staat recent negatief getest te zijn op het virus hoeven, dan hoeven zij de test niet te ondergaan.

App

Ook zal aan reizigers worden gevraagd om een contact-traceer app te downloaden. De app heet Rakning C-19 en gebruikt GPS data om erachter te komen waar de reizigers heen zijn gegaan in IJsland. Op dit moment gebruikt 38 procent van de IJslandse bevolking deze app. Data wordt veertien dagen opgeslagen en zodra de pandemie voorbij is, wordt de app inclusief data helemaal verwijderd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button