737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceFinancieelIndustrieNieuwsVeiligheid

Boeing betaalt GOL 412 miljoen dollar compensatie voor 737 MAX

Het Braziliaanse GOL Airlines zei woensdag 412 miljoen dollar aan compensatie van Boeing te krijgen voor het aan de grond staan van de 737 MAX.

Compensatie

Het bedrag van (omgerekend) ruim 380 miljoen dollar dat Boeing aan GOL over zal maken is bedoeld ter compensatie voor het aan de grond staan van de 737 MAX-toestellen. De vliegtuigen hebben inmiddels al ruim een jaar niet meer gevlogen. De compensatie biedt voor andere maatschappijen een referentiepunt. Bij GOL is het bedrag meer dan welkom in het licht van de coronacrisis: de maatschappij gaf eerder aan 80 procent van haar omzet te hebben verloren. Het bedrijf heeft in totaal meer dan 100 737 MAX-toestellen besteld, waarvan een aantal geannuleerd zijn. Daarnaast heeft GOL aangegeven de komende twee jaar geen nieuwe bestellingen bij Boeing meer te plaatsen.

Incidenten

De 737 MAX-toestellen werden vorig jaar verplicht aan de grond gezet na twee dodelijke ongelukken met het toestel. Inmiddels zijn er veel problemen in het type ontdekt en werden Boeing en de FAA onlangs schuldig bevonden aan de ongelukken in een onderzoeksrapport van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden:

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Sytse Sijbesma

Redacteur. Van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart. Studeert naast het schrijven voor Up in the Sky Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close