fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuws

Lufthansa Groep start weer op

De Lufthansa Groep breidt het aantal vluchten vanaf juni aanzienlijk uit. Er moeten dan 1800 wekelijkse frequenties zijn waarbij 106 Europese bestemmingen worden aangevlogen en twintig long-haul bestemmingen. De eerste vluchten kunnen vanaf vandaag al geboekt worden in de boekingssystemen.

Routes

“Mensen willen en kunnen weer reizen, of dat nu voor vakantie is of voor zakelijke doeleinden. Daarom zullen we ons aanbod de komende maanden stap voor stap blijven uitbreiden en Europa met elkaar en de wereld verbinden”, aldus Harry Hohmeister, lid van de raad van bestuur van de Lufthansa Groep. De vluchten die Lufthansa in juni hervat zijn vanaf Frankfurt: Hannover, Mallorca, Sofia, Praag, Billund, Nice, Manchester, Boedapest, Dublin, Riga, Krakau, Boekarest en Kiev. En vanuit München zullen Münster Osnabrück, Sylt, Rostock, Wenen, Zürich, Brussel en Mallorca weer worden aangevlogen.

Long-haul

In de eerste helft van juni omvat het vluchtschema ook 19 langeafstandsbestemmingen, veertien meer dan in mei. Vanaf Frankfurt betreft dit: Toronto, Mexico City, Abuja, Port Harcourt, Tel Aviv, Riyadh, Bahrein, Johannesburg, Dubai, Mumbai, Newark / New York, Chicago, Sao Paulo, Tokyo en Bangkok. En vanuit München zullen Chicago, Los Angeles en Tel Aviv weer worden aangevlogen. Verdere hervatting van long-haul vluchten is gepland voor de tweede helft van juni.

Austrian

Austrian Airlines heeft de opschorting van de vluchten verlengd tot 7 juni. Wel overweegt de maatschappij om later in juni de vluchten weer te hervatten.

Swiss

Swiss pakt het schema vanaf juni ook weer geleidelijk op en is van plan vluchten aan te bieden van Zürich naar New York JFK, Chicago, Singapore, Bangkok, Tokyo, Mumbai, Hong Kong en Johannesburg.

Eurowings

Eurowings voegt vanaf mei geleidelijk 15 bestemmingen toe, waarbij de focus ligt op het Middellandse Zeegebied met bestemmingen in Spanje, Griekenland, Portugal, Kroatië en Mallorca.

Brussels

Brussels Airlines is van plan om op 15 juni weer op te starten. De maatschappij zal dan beginnen met een gereduceerd vluchtaanbod, dat in fases zal worden opgebouwd aan de hand van de vraag en reisbeperkingen. Welke routes als eerste worden opgestart, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button