fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

‘Vliegbewegingen Schiphol na corona beperkt op 500.000’

De groei van Schiphol wordt na de coronacrisis mogelijk beperkt op 500.000 vliegbewegingen per jaar. Volgens de NOS is het oude groeiplan naar 540.000 vliegbewegingen per jaar aan de kant geschoven.

Groei

De NOS baseert zich op anonieme bronnen en meldt dat het kabinet dit nieuws vrijdag officieel bekendmaakt. Het groeiplan is al lange tijd onderwerp van discussie. De regering zou de coronacrisis willen aangrijpen om Schiphol geleidelijk te laten groeien. Het zal namelijk toch nog jaren duren voordat het niveau van vóór de coronacrisis weer is hersteld tot 500.000 vliegbewegingen.

Nachtvluchten

Ook zou het kabinet nog meerdere oplossingen willen zoeken voor bestaande kwesties op de luchthaven: zo moet er met schonere vliegtuigen gevlogen worden en de geluidshinder moet afnemen. Het aantal nachtvluchten wordt mogelijk omlaag gehaald met duizenden vliegbewegingen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button