CoronaCorona gevolgen maatschappijenNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol Airport

‘Vliegbewegingen Schiphol na corona beperkt op 500.000’

De groei van Schiphol wordt na de coronacrisis mogelijk beperkt op 500.000 vliegbewegingen per jaar. Volgens de NOS is het oude groeiplan naar 540.000 vliegbewegingen per jaar aan de kant geschoven.

Groei

De NOS baseert zich op anonieme bronnen en meldt dat het kabinet dit nieuws vrijdag officieel bekendmaakt. Het groeiplan is al lange tijd onderwerp van discussie. De regering zou de coronacrisis willen aangrijpen om Schiphol geleidelijk te laten groeien. Het zal namelijk toch nog jaren duren voordat het niveau van vóór de coronacrisis weer is hersteld tot 500.000 vliegbewegingen.

Nachtvluchten

Ook zou het kabinet nog meerdere oplossingen willen zoeken voor bestaande kwesties op de luchthaven: zo moet er met schonere vliegtuigen gevlogen worden en de geluidshinder moet afnemen. Het aantal nachtvluchten wordt mogelijk omlaag gehaald met duizenden vliegbewegingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close