fbpx
AirbusAirlinesLiefhebberNieuwsOpmerkelijk

A380 van Hi Fly weer de lucht in

De Airbus A380 van de Portugese wet lease-maatschappij Hi Fly voert voor het eerst in lange tijd weer een vlucht uit.

Onderhoud

Het toestel is lange tijd niet op de radar te zien geweest. Eerder dit jaar vloog het een reeks repatriëringsvluchten tussen voornamelijk Wuhan en Parijs. Op 29 februari vloog de A380 vervolgens van Beja in Portugal naar het Zuid-Franse vliegveld Tarbes-Lourdes. Daar is het toestel een grondige onderhoudsbeurt ondergaan. Op 30 april werd het vliegtuig weer terug naar Beja gebracht. Gisteravond is het toestel weer aan het werk gegaan en vertrokken naar Tianjin (China).

Eerder dit jaar werden er ook Nederlanders uit Wuhan met de A380 van Hi Fly naar Frankrijk gebracht:

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button