CoronaCorona impact passagiersFinancieelKLMNL nieuwsOverig nieuws

KLM: alle vouchers worden 15 procent meer waard

Alle vouchers die KLM-passagiers aangeboden krijgen, of hebben gekregen, krijgen een extra waarde van 15 procent toegekend, zo meldt KLM vandaag.

Meer waard

KLM meldde gisteren al dat klanten wiens vluchten vanaf 14 mei geannuleerd worden de keuze krijgen tussen een voucher of een cash refund indien zij niet omgeboekt willen worden. Deze voucher krijgen een extra waarde van 15 procent toegekend. Dat geldt ook voor de vouchers die KLM de afgelopen periode al heeft uitgegeven voor tickets op geannuleerde vluchten. De extra waarde van de voucher kan worden ingezet bij een nieuwe boeking, maar wordt niet meegenomen in de terugbetaling die klanten na 12 maanden kunnen aanvragen als er geen nieuwe boeking is gedaan.

Geld terug

Donderdag maakte minister van Nieuwenhuizen bekend dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de Europese regelgeving die bepaalt dat reizigers recht hebben op een terugbetaling bij een geannuleerde vlucht weer gehandhaafd zal worden. Dit besluit volgde op een reeks aanbevelingen van de Europese Commissie. KLM gaf hierop aan reizigers vanaf 14 mei weer de optie te geven om een terugbetaling aan te vragen. Dit zou niet gelden voor klanten wiens tickets voor 14 mei al geannuleerd waren. De maatschappij zegt nu haar beleid aan te passen aan de veranderde situatie.

KLM geeft wel aan dat de verwerkingstijd gezien de omvang van de crisis en de hoeveelheid annuleringen langer zal zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close