AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelOverig nieuws

Air Canada ontslaat meer dan de helft van haar personeel

De Canadese nationale maatschappij Air Canada heeft aangekondigd meer dan de helft van haar personeel te ontslaan. In totaal zou het gaan om tussen de 19.000 en de 22.800 werknemers.

Memo

Dat de maatschappij personeel gaat ontslaan blijkt uit een interne memo die naar het personeel van het bedrijf is verstuurd. In de memo wordt gesproken over een personeelsreductie van 50 tot 60 procent. De overgebleven 40 tot 50 procent van de personeelsleden zullen worden ingezet om de maatschappij, die nog maar vijf procent van haar reguliere vluchten uitvoert, draaiend te houden.

Verwacht

De ontslagen bij Air Canada komen niet geheel onverwacht. De maatschappij heeft ontslagen al eerder genoemd als een noodzakelijke maatregel aangezien het bedrijf er rekening mee houdt dat de pandemie nog drie jaar zal aanhouden. Air Canada hoopt tegen het einde van het jaar weer een kwart van haar reguliere vluchten uit te voeren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close