fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en Crew

Air Canada ontslaat meer dan de helft van haar personeel

De Canadese nationale maatschappij Air Canada heeft aangekondigd meer dan de helft van haar personeel te ontslaan. In totaal zou het gaan om tussen de 19.000 en de 22.800 werknemers.

Memo

Dat de maatschappij personeel gaat ontslaan blijkt uit een interne memo die naar het personeel van het bedrijf is verstuurd. In de memo wordt gesproken over een personeelsreductie van 50 tot 60 procent. De overgebleven 40 tot 50 procent van de personeelsleden zullen worden ingezet om de maatschappij, die nog maar vijf procent van haar reguliere vluchten uitvoert, draaiend te houden.

Verwacht

De ontslagen bij Air Canada komen niet geheel onverwacht. De maatschappij heeft ontslagen al eerder genoemd als een noodzakelijke maatregel aangezien het bedrijf er rekening mee houdt dat de pandemie nog drie jaar zal aanhouden. Air Canada hoopt tegen het einde van het jaar weer een kwart van haar reguliere vluchten uit te voeren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button