737 MAXAirlinesBoeingFinancieelIncidentenNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Ethiopian verwacht 737 MAX schikking in juni rond te hebben

Ethiopian Airlines verwacht eind juni een compensatieregeling overeen te komen met Boeing voor de 737 MAX.

Compensatie

Ethiopian Airlines wordt gecompenseerd voor onder andere de vertraagde aflevering van enkele toestellen, de al geleverde toestellen die aan de grond moeten blijven en de inkomsten die de maatschappij hierdoor misloopt. Naast geld zou de compensatie ook kunnen bestaan uit reserveonderdelen of andere goederen.

Rechtszaak

Ethiopian heeft besloten geen rechtszaak tegen Boeing aan te spannen over het neerstorten van vlucht ET302 in maart 2019, de tweede 737 MAX die verongelukte. Ondanks de vliegramp blijft Boeing een partner voor de Afrikaanse maatschappij.

Coronacrisis

Ethiopian Airlines is, net als vrijwel alle maatschappijen, zwaar getroffen door de coronacrisis. Een groot deel van de inkomsten van de Ethiopische maatschappij werden gegenereerd door toeristen die overstapten in Addis Abbeba. De maatschappij heeft in het eerste kwartaal van 2020 ongeveer een half miljard verlies geleden. Het is aannemelijk dat de maatschappij de deal met Boeing snel rond wil hebben om op korte termijn weer geld in kas te krijgen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/