fbpx
737 MAXAirlinesBoeingFinancieelIncidentenNieuwsVliegtuigen

Ethiopian verwacht 737 MAX schikking in juni rond te hebben

Ethiopian Airlines verwacht eind juni een compensatieregeling overeen te komen met Boeing voor de 737 MAX.

Compensatie

Ethiopian Airlines wordt gecompenseerd voor onder andere de vertraagde aflevering van enkele toestellen, de al geleverde toestellen die aan de grond moeten blijven en de inkomsten die de maatschappij hierdoor misloopt. Naast geld zou de compensatie ook kunnen bestaan uit reserveonderdelen of andere goederen.

Rechtszaak

Ethiopian heeft besloten geen rechtszaak tegen Boeing aan te spannen over het neerstorten van vlucht ET302 in maart 2019, de tweede 737 MAX die verongelukte. Ondanks de vliegramp blijft Boeing een partner voor de Afrikaanse maatschappij.

Coronacrisis

Ethiopian Airlines is, net als vrijwel alle maatschappijen, zwaar getroffen door de coronacrisis. Een groot deel van de inkomsten van de Ethiopische maatschappij werden gegenereerd door toeristen die overstapten in Addis Abbeba. De maatschappij heeft in het eerste kwartaal van 2020 ongeveer een half miljard verlies geleden. Het is aannemelijk dat de maatschappij de deal met Boeing snel rond wil hebben om op korte termijn weer geld in kas te krijgen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button