fbpx
AirbusAirlinesEditors choiceLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

Nieuw wereldrecord voor de langste binnenlandse vlucht

De Franse maatschappij French bee heeft afgelopen week het wereldrecord voor de langste commerciële binnenlandse vlucht zonder tussenlandingen verbroken.

Papeete

De Franse maatschappij vloog met een Airbus A350-900 van Papeete, de hoofdstad van zowel Tahiti als Frans-Polynesië, naar Parijs Orly. Normaliter wordt op deze route een tussenstop gemaakt in het westen van de Verenigde Staten, maar door non-stop te vliegen heeft French Bee een wereldrecord gevestigd.

Heenvlucht

Tijdens de vlucht van Parijs naar Papeete, waarop uitsluitend vracht werd meegenomen, werd een tussenlanding gemaakt op Guadeloupe. Vrijwel alle vluchten tussen Frankrijk en Tahiti maken tegenwoordig, vanwege het Amerikaanse inreisverbod, een tussenlanding op het Franse eiland in de Caribische zee.

Afstand

In totaal werd 16.129 kilometer afgelegd in 16 uur en 49 minuten. Dat de vlucht non-stop werd afgelegd werd extra bijzonder doordat de vlucht een grotere afstand overbrugde dan de langste reguliere commerciële passagiersvluchten. Zo legt de Qantas vlucht van Perth naar Londen slechts 14.470 kilometer af.

Record

Kort geleden vloog Air Tahiti Nui ook non stop van Papeete naar Parijs. Echter vloog de Tahitiaanse maatschappij naar Charles de Gaulle terwijl French bee naar de luchthaven Orly vloog, wat net een paar kilometer verder is.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button