AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelIndustrieNieuwsRoutes

Regionale airline gaat de strijd aan met Qantas en Virgin Australia

De Australische regionale maatschappij Regional Express, beter bekend als Rex, wil met tien geleaste vliegtuigen de concurrentie aangaan met Qantas, Jetstar en Virgin Australia.

Rex

Regional Express biedt vluchten aan vanuit de meeste grote Australische steden naar regionale luchthavens met haar vloot van 57 Saab 340’s. In totaal vliegt de maatschappij, die in 2002 is opgericht, naar 60 bestemmingen.

Concurrentie

Rex is van plan om de coronacrisis te gebruiken om te concurreren met Qantas, Jetstar en Virgin Australia op routes tussen de grote Australische steden. De maatschappij kan naar eigen zeggen goedkoper opereren dan Qantas, Virgin en mogelijk ook Jetstar. Door de lage operationele kosten verwacht Rex goed te kunnen concurreren met de noodlijdende gevestigde maatschappijen.

Virgin

Virgin Australia, dat in financieel zwaar weer verkeert, zal naar verwachting moeten krimpen. Door deze krimp zal een groot deel van de capaciteit tussen de grote Australische steden verloren gaan. Rex hoopt in het gat van Virgin Australia te springen voordat Qantas of Jetstar dat kunnen.

Toestellen

Met welke toestellen Rex wil gaan vliegen is nog onbekend. De maatschappij zou naar verluidt kijken naar de Boeing 737 en de Airbus A320. Voor de financiering van de vliegtuigen is 200 miljoen Australische dollar, zo’n 118 miljoen euro, nodig. De maatschappij heeft al contact met meerdere mogelijke geldschieters.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close