fbpx
NieuwsVliegvelden

‘Berlijn Tegel sluit op 1 juni haar deuren’

De Berlijnse luchthaven Tegel sluit op 1 juni haar deuren. De sluiting zal in eerste instantie tot 31 juli zijn, maar het zou mogelijk uitgebreid kunnen worden, zo meldt LoyaltyLobby naar aanleiding van een interne memo van de luchthaven.

Sluiting

Het besluit om Tegel te sluiten komt nadat vorige maand bekend werd gemaakt dat de luchthavens Tegel en Schönefeld allebei nog maar 1 procent van de normale hoeveelheid reizigers zien. Het sluiten van Tegel betekent dat Schönefeld de enige overgebleven actieve Berlijnse luchthaven zal zijn.

Brandenburg

De nieuwe luchthaven van Berlijn, Brandenburg, wordt volgens planning in oktober geopend. Luchthaven Brandenburg ligt op hetzelfde terrein als Schönefeld en omdat de luchthavens veel infrastructuur delen is het mogelijk om van de ene naar de andere luchthaven te taxiën.

Schönefeld

Op termijn moet de luchthaven Schönefeld ook gesloten worden. Het lijkt er echter op dat de voormalige Sovjet luchthaven als laatste actieve ‘oude’ luchthaven van de stad haar deuren zal sluiten.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button