BoeingHistorische luchtvaartIndustrieLicht en luchtigNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing 777 al kwart eeuw in dienst

De Boeing 777 is vandaag 25 jaar in gebruik. De eerste Boeing 777-200 voor commerciële dienst werd precies 25 jaar geleden in ontvangst genomen door United Airlines.

ETOPS

De Boeing 777-200 was het eerste vliegtuig dat direct een 180-minuten ETOPS ontving. Dit betekende dat het toestel tot 180 minuten van een uitwijkluchthaven verwijderd mocht zijn. Een jaar later, in 1996, werd de ETOPS verlengd tot 207 minuten.

Productie

In totaal zijn er al meer dan 1600 Boeing 777’s afgeleverd. Verreweg de meeste gebouwde toestellen zijn nog steeds in dienst, maar de oudste vliegtuigen zijn inmiddels al gepensioneerd. De toestellen zijn nog steeds in productie en ook de KLM zal binnenkort nog nieuwe Boeing 777-300ER’s toevoegen aan haar vloot.

Nederland

De KLM is de enige Nederlandse maatschappij die de ‘triple seven’ in de vloot opnam. In oktober 2003 ontving de KLM haar eerste Boeing 777-200ER, genaamd Albert Plesman. Alle overige 777-200’s van de KLM zijn vernoemd naar werelderfgoed. De Boeing 777-300ER’s van de KLM zijn allemaal vernoemd naar nationale parken.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close