AirbusAirlinesFinancieelNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

South African stuurt widebody’s terug naar leasemaatschappij

South African Airways heeft zaterdag haar vier airbus A330-200’s van Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika, naar Sao Paulo, de grootste stad van Brazilië, gevlogen. De toestellen zijn vermoedelijk teruggebracht naar leasemaatschappij Aircastle.

Vloot

Het terugsturen van de A330-200’s lijkt een eerste grote stap in de herstructurering van de maatschappij. South African heeft jarenlang haar langeafstandsvluchten uitgevoerd met een vloot van Airbus A330’s en A340’s. Met de komst van de zuinigere Airbus A350, die de maatschappij inmiddels heeft ontvangen, lijkt het einde voor de oudere Airbussen in zicht te komen.

Toestellen

De teruggestuurde toestellen zijn allemaal ongeveer 9 jaar oud, wat relatief jong is om teruggegeven te worden aan de leasemaatschappij. Kostenbesparing zal de voornaamste reden zijn om de toestellen terug te brengen. De noodlijdende maatschappij moet anders blijven betalen voor vliegtuigen die alleen maar op de grond staan.

Maatschappij

South African Airways verkeert al jaren in financieel zwaar weer. De maatschappij, die al geregeld van omvallen is gered door de overheid, heeft ook zwaar te lijden onder het coronavirus. De Zuid-Afrikaanse overheid lijkt echter het vertrouwen in het bedrijf te zijn verloren en kijkt naar de mogelijkheid om een nieuwe nationale maatschappij te starten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/