fbpx
AirbusAirlinesFinancieelNieuwsVliegtuigen

South African stuurt widebody’s terug naar leasemaatschappij

South African Airways heeft zaterdag haar vier airbus A330-200’s van Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika, naar Sao Paulo, de grootste stad van Brazilië, gevlogen. De toestellen zijn vermoedelijk teruggebracht naar leasemaatschappij Aircastle.

Vloot

Het terugsturen van de A330-200’s lijkt een eerste grote stap in de herstructurering van de maatschappij. South African heeft jarenlang haar langeafstandsvluchten uitgevoerd met een vloot van Airbus A330’s en A340’s. Met de komst van de zuinigere Airbus A350, die de maatschappij inmiddels heeft ontvangen, lijkt het einde voor de oudere Airbussen in zicht te komen.

Toestellen

De teruggestuurde toestellen zijn allemaal ongeveer 9 jaar oud, wat relatief jong is om teruggegeven te worden aan de leasemaatschappij. Kostenbesparing zal de voornaamste reden zijn om de toestellen terug te brengen. De noodlijdende maatschappij moet anders blijven betalen voor vliegtuigen die alleen maar op de grond staan.

Maatschappij

South African Airways verkeert al jaren in financieel zwaar weer. De maatschappij, die al geregeld van omvallen is gered door de overheid, heeft ook zwaar te lijden onder het coronavirus. De Zuid-Afrikaanse overheid lijkt echter het vertrouwen in het bedrijf te zijn verloren en kijkt naar de mogelijkheid om een nieuwe nationale maatschappij te starten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button