IncidentenNieuws

1 dode en 1 gewonde bij crash aerobatics team Canadese luchtmacht

Bij een crash van een CT-114 van het aerobatics team Snowbirds van de Canadese Luchtmacht is één persoon om het leven gekomen en een ander persoon is gewond geraakt.

Missie

Het incident vond zondag plaats. De Snowbirds waren voor missie ‘Inspiration’ op tournee door Canada om moed en hoop vanuit de lucht te verspreiden en om de zorgmedewerkers aan het front te bedanken. Het ongeluk gebeurde vlak na de start vanaf Kamloops in Brits Columbia.

Crash

Bij de crash is kapitein Jennifer Casey, de Public Affairs Officer van het team, om het leven gekomen. Kapitein Richard MacDougall, één van de coördinatoren van Snowbirds en piloot van het toestel, raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Onderzoek

De CT-114 lesvliegtuigen worden naar aanleiding van het incident tijdelijk aan de grond gehouden en missie ‘Inspiration’ wordt uitgesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de crash.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close