fbpx
IncidentenNieuws

1 dode en 1 gewonde bij crash aerobatics team Canadese luchtmacht

Bij een crash van een CT-114 van het aerobatics team Snowbirds van de Canadese Luchtmacht is één persoon om het leven gekomen en een ander persoon is gewond geraakt.

Missie

Het incident vond zondag plaats. De Snowbirds waren voor missie ‘Inspiration’ op tournee door Canada om moed en hoop vanuit de lucht te verspreiden en om de zorgmedewerkers aan het front te bedanken. Het ongeluk gebeurde vlak na de start vanaf Kamloops in Brits Columbia.

Crash

Bij de crash is kapitein Jennifer Casey, de Public Affairs Officer van het team, om het leven gekomen. Kapitein Richard MacDougall, één van de coördinatoren van Snowbirds en piloot van het toestel, raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Onderzoek

De CT-114 lesvliegtuigen worden naar aanleiding van het incident tijdelijk aan de grond gehouden en missie ‘Inspiration’ wordt uitgesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de crash.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button