AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuwsProfessional

‘Emirates overweegt ontslag 30.000 medewerkers en pensioen A380’

Emirates Group overweegt ongeveer 30.000 banen te schrappen. Ook stuurt het bedrijf mogelijk de A380’s met vervroegd pensioen.

Personeel

De maatschappij heeft zo’n 105.000 mensen op de loonlijst staan. Volgens persbureau Bloomberg moet dit met dertig procent worden verminderd, als gevolg van de coronacrisis. Bloomberg baseert zich op ingewijden. Een woordvoerder van de maatschappij kon nog niets zeggen over het nieuws omdat er nog geen officiële aankondiging is geweest.

A380

Tevens zou Emirates overwegen om de pensionering van de A380-vloot te versnellen. “Geld besparen, ons bedrijf beschermen en zoveel mogelijk van onze arbeidskrachten behouden, blijven onze topprioriteiten”, aldus een woordvoerder.

Winst

Eerder deze maand maakte Emirates bekend dat boekjaar 2019-2020 werd afgesloten met een winst van 288 miljoen dollar: 21 procent meer dan een jaar eerder. De Emirates Group boekte een winst van 456 miljoen dollar en een omzet van 28,3 miljard dollar. Maar de vooruitzichten zijn volgens de maatschappij slecht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close