fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Emirates overweegt ontslag 30.000 medewerkers en pensioen A380’

Emirates Group overweegt ongeveer 30.000 banen te schrappen. Ook stuurt het bedrijf mogelijk de A380’s met vervroegd pensioen.

Personeel

De maatschappij heeft zo’n 105.000 mensen op de loonlijst staan. Volgens persbureau Bloomberg moet dit met dertig procent worden verminderd, als gevolg van de coronacrisis. Bloomberg baseert zich op ingewijden. Een woordvoerder van de maatschappij kon nog niets zeggen over het nieuws omdat er nog geen officiële aankondiging is geweest.

A380

Tevens zou Emirates overwegen om de pensionering van de A380-vloot te versnellen. “Geld besparen, ons bedrijf beschermen en zoveel mogelijk van onze arbeidskrachten behouden, blijven onze topprioriteiten”, aldus een woordvoerder.

Winst

Eerder deze maand maakte Emirates bekend dat boekjaar 2019-2020 werd afgesloten met een winst van 288 miljoen dollar: 21 procent meer dan een jaar eerder. De Emirates Group boekte een winst van 456 miljoen dollar en een omzet van 28,3 miljard dollar. Maar de vooruitzichten zijn volgens de maatschappij slecht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button