fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Finnair herstelt vliegschema voor 30 procent in juli

Finnair herstelt in juli dertig procent van het normale vliegschema. “We verwachten dat de luchtvaart geleidelijk herstelt vanaf juli”, zegt Ole Orvér, CCO bij Finnair.

Vraag

Na juli wordt naarmate de vraag toeneemt het schema verder uitgebreid. “Onze recente klantensurvey heeft uitgewezen dat klanten alweer zaken- en vrijetijdsreizen plannen. We willen tegemoet komen aan deze vraag”, zegt Orvér.

Long-haul

Wat betreft de long-haul routes zullen de volgende steden als eerste weer worden aangevlogen: Beijing, Hongkong, Shanghai, Nagoya, Osaka, Tokyo Narita, Seoul en Bangkok. Vanaf augustus pakt de maatschappij ook weer de vluchten op naar Delhi en New York en in november moet daar Tokyo Haneda bijkomen.

Europa

In Europa start de maatschappij met Berlijn, Brussel, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Göteborg, Genève, Hamburg, Londen, Malaga, Manchester, Moskou, München, Oslo, Parijs, Praag, Riga, Tallinn, Stockholm, Sint-Petersburg, Vilnius, Wenen en Zürich. In augustus worden Barcelona, Milaan, Madrid, Rome en Warschau daaraan toegevoegd.

Binnenlands

Binnen Finland worden de routes naar Kuopio, Mariehamn, Oulu, Rovaniemi, Turku and Vaasa opgepakt. Vanaf augustus wordt dat uitgebreid met Ivalo en Kittilä en in september met Kuusamo en Tampere. Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kemi en Kokkola zullen tijdens de zomer niet worden aangevlogen. Of deze in het winterschema terugkomen wordt later besloten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button