CargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuws

Finnair verruilt stoelen A330 voor vracht

Finnair bouwt twee A330’s om naar vrachtvliegtuig. De stoelen worden uit het passagiersgedeelte gehaald, waardoor er zowel in de belly als in de cabine cargo mee kan worden genomen.

Vracht

De toestellen zullen voornamelijk medische vracht meenemen. “Functionerende logistieke verbindingen zijn altijd cruciaal voor de wereldeconomie, maar hun betekenis wordt tijdens de crisis steeds groter. Om de beschikbaarheid van nationale noodvoorraden te garanderen, is het belangrijk om binnen enkele uren toegang te hebben tot goederen van een ander continent”, zegt Mikko Tainio, managing director bij Finnair Cargo.

Aanpassingen

De A330-cabine is volgens Finnair bij uitstek geschikt voor het vervoeren van lichtere vracht, omdat het laden via de reguliere deuren gebeurt. De lading wordt in de cabine vastgezet met bagagenetten. De technische afdeling heeft de aanpassingen aan het toestel in minder dan twee dagen uitgevoerd. Naarmate het passagiersverkeer toeneemt, kunnen de vliegtuigen ook snel weer worden omgebouwd tot passagiersvliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/