fbpx
CargoCoronavirusNaast het nieuws

Finnair verruilt stoelen A330 voor vracht

Finnair bouwt twee A330’s om naar vrachtvliegtuig. De stoelen worden uit het passagiersgedeelte gehaald, waardoor er zowel in de belly als in de cabine cargo mee kan worden genomen.

Vracht

De toestellen zullen voornamelijk medische vracht meenemen. “Functionerende logistieke verbindingen zijn altijd cruciaal voor de wereldeconomie, maar hun betekenis wordt tijdens de crisis steeds groter. Om de beschikbaarheid van nationale noodvoorraden te garanderen, is het belangrijk om binnen enkele uren toegang te hebben tot goederen van een ander continent”, zegt Mikko Tainio, managing director bij Finnair Cargo.

Aanpassingen

De A330-cabine is volgens Finnair bij uitstek geschikt voor het vervoeren van lichtere vracht, omdat het laden via de reguliere deuren gebeurt. De lading wordt in de cabine vastgezet met bagagenetten. De technische afdeling heeft de aanpassingen aan het toestel in minder dan twee dagen uitgevoerd. Naarmate het passagiersverkeer toeneemt, kunnen de vliegtuigen ook snel weer worden omgebouwd tot passagiersvliegtuig.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button