fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

‘Thai Airways vraagt volgende week uitstel van betaling aan’

Thai Airways dient volgende week een aanvraag in voor uitstel van betaling bij een faillissementsrechtbank. Dat zei een regeringswoordvoerder tegen journalisten in Bangkok.

Plan

Een commissie die toezicht houdt op het beleid voor staatsbedrijven ging ermee akkoord dat Thai Airways binnenkort met een rehabilitatieplan komt. Volgens Thaise media gaat de maatschappij maandag het herstructureringsproces in.

Staatsbedrijf

Vice-premier Anutin Charnvirakul zei dat Thai Airways na de herstructurering geen staatsbedrijf meer kan zijn om de airline meer flexibiliteit te geven. Het ministerie van Financiën zal in ieder geval niet garant staan voor de schulden van de maatschappij.

Schuld

Thai Airways heeft momenteel 2,9 miljard dollar schuld, waarvan 78 procent aan obligatiebeleggers, volgens persbureau Bloomberg. De aandelen van Thai daalden maandag met vijftien procent naar het laagste niveau in meer dan een maand. Ten opzichte van een piek in 1999 is het aandeel met negentig procent gedaald.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button