fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuwsOpmerkelijk

‘United geeft personeel frequent flyer punten bij vrijwillig vertrek’

United Airlines is van plan om werknemers die gebruik maken van een vrijwillige vertrekregeling onder andere frequent flyer punten te geven, zo meldt Business Insider aan de hand van een interne memo van United.

Vertrek

United heeft, net als de meeste grote maatschappijen, door de coronacrisis een personeelsoverschot. De maatschappij zou dit willen oplossen met een vrijwillige vertrekregeling, iets wat steeds meer maatschappijen aanbieden om de personeelskosten in de nabije toekomst te reduceren.

Regeling

De regeling die United haar personeel zou bieden houdt in dat wie van de regeling gebruikmaakt in juni nog het oorspronkelijke salaris ontvangt. Van juli tot en met november zou de werknemer nog 33 procent van het oorspronkelijke salaris ontvangen. De maatschappij blijft tot en met 30 november ook meebetalen aan de zorgverzekering van de werknemer.

Extra’s

Om de regeling aantrekkelijker te maken zou United enkele opmerkelijke extra’s hebben toegevoegd. Werknemers zouden 250.000 frequent flyer punten en de hoogste frequent flyer status ontvangen. Wie gebruik maakt van de vrijwillige vertrekregeling mag nog vijf jaar gebruik maken van de werknemerskorting op vliegreizen. Na vijf jaar mag gebruik worden gemaakt van de korting voor gepensioneerde werknemers. Mocht United in de toekomst weer op zoek gaan naar personeel, dan krijgen de mensen die gebruik hebben gemaakt van de vertrekregeling voorrang bij de solicitaties.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button