fbpx
AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus opent eerste A220-fabriek in Amerika

Airbus heeft de eerste A220 productiefaciliteit in Amerika geopend. De fabriek is gevestigd in Mobile, Alabama, waar zowel de A220-100 als de A220-300 kan worden geproduceerd.

Hangar

De bouwer startte in augustus vorig jaar met het gebruik van een ruimte in een bestaande hangar van een eindassemblagelijn voor in de VS gebouwde A320-familietoestellen. Met de start van een speciaal daarvoor ingerichte A220-eindassemblagelijn kan Airbus de productie nu verdubbelen.

JetBlue

De eerste A220 die in de nieuwe productiefaciliteit zal worden gemaakt, wordt voor JetBlue. Daarmee is het de tweede luchtvaartmaatschappij die een in de VS gebouwde A220 ontvangt. Het toestel moet eind 2020 worden afgeleverd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button