fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Buitenveldertbaan 1 maand dicht voor onderhoud

Schiphol voert tussen vrijdag 22 mei en vrijdag 19 juni onderhoudswerkzaamheden uit aan de Buitenveldertbaan en een omliggende baan. Tijdens deze werkzaamheden is de Buitenveldertbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Schiphol verwacht dat dit geen gevolgen heeft voor het baangebruik vanwege het lage aantal vluchten.

Samengevoegd

Oorspronkelijk zou de Buitenveldertbaan één week buiten gebruik zijn voor onderhoud en drie weken in beperkt gebruik door de eerste fase van onderhoud aan een omliggende rijbaan. Vanwege het weinige aantal vluchten is het geplande onderhoud samengevoegd met onderhoud aan op- en afritten van de baan en onderhoud aan de omliggende rijbaan dat voor later dit jaar gepland stond. De Buitenveldertbaan hoeft daarom later dit jaar niet opnieuw buiten gebruik genomen te worden, zoals oorspronkelijk wel was gepland.

Buitenveldertbaan

Aan de start- en landingsbaan wordt regulier onderhoud uitgevoerd waarbij de bovenste laag van het asfalt en markering worden hersteld waar nodig. Daarnaast wordt de hemelwaterafvoer schoongemaakt en geïnspecteerd, de bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de op- en afritten van de Buitenveldertbaan.

Rijbaan

Aan de omliggende rijbaan wordt groot onderhoud uitgevoerd. Daarbij wordt ruim 26.000 ton asfalt gefreesd, afgevoerd en weer aangebracht, 10 kilometer markering aangebracht, 25 kilometer bekabeling vervangen en 335 lampen vervangen. Deze werkzaamheden gaan door tot 29 juni. Tijdens de laatste tien dagen van de werkzaamheden kan de Buitenveldertbaan wel ingezet worden.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button