AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheid

Hackers stelen data van 9 miljoen easyJet-passagiers

Bij een hackaanval op easyJet zijn de gegevens van negen miljoen passagiers buitgemaakt. De betreffende personen worden vóór 26 mei op de hoogte gesteld. Van reizigers die geen bericht krijgen, zijn de gegevens niet gestolen.

Creditcard

Van die negen miljoen zijn er 2208 personen waarvan ook toegang was verkregen tot de creditcardgegevens. Deze klanten zijn al gecontacteerd. Ook heeft de maatschappij de autoriteiten op de hoogte gesteld en er is een forensisch expert ingeschakeld om het voorval te onderzoeken.

Maatregelen

“We nemen de cyberbeveiliging van onze systemen zeer serieus en hebben extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de persoonlijke informatie van onze klanten te beschermen. Dit is echter een steeds groter wordende bedreiging naarmate cyberaanvallers steeds geavanceerder worden”, zegt Johan Lundgren, CEO van easyJet. “We willen onze excuses aanbieden aan klanten die door dit incident zijn getroffen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/