AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessional

Ryanair ontvangt steun uit Verenigd Koninkrijk

Ryanair ontvangt 600 miljoen pond onder het Covid Corporate Financing Facility (CCFF) programma van het Verenigd Koninkrijk. Eerder diende de maatschappij nog een klacht in bij Europa over de staatssteun die landen aan hun nationale maatschappij geven.

Regeling

De CCFF-regeling werd in maart in het leven geroepen om door corona geteisterde bedrijven uit de brand te helpen. Bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de economie van het Verenigd Koninkrijk kunnen hier aanspraak op maken.

Balans

Met de steun staat de cashbalans van de maatschappij op 4,1 miljard euro. Door een aantal kostenbesparende maatregelen verliest de maatschappij in mei nog 60 miljoen euro per week, tegenover 200 miljoen euro per week in maart.

Rechtszaak

Eind april dreigde Ryanair nog met rechtszaken vanwege de staatssteun aan maatschappijen. O’Leary was van mening dat hij buiten de boot zou vallen voor staatssteun omdat Ierland Aer Lingus al steunt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close