Air FranceCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceOverig nieuws

Air France neemt definitief afscheid van alle A380’s

Air France neemt in het tweede kwartaal van dit jaar definitief afscheid van alle A380’s. Oorspronkelijk stond de uitfasering voor 2020 gepland.

Pensioen

De toestellen worden vervroegd met pensioen gestuurd om – in het licht van de coronacrisis – de vloot te vereenvoudigen en om modernere en zuinigere vliegtuigen te gebruiken.

Lease

Vijf van de A380’s zijn eigendom van Air France of in financiële lease; vier toestellen betreffen operationele lease. De kosten voor uitfasering worden geschat op 500 miljoen euro. De toestellen worden vervangen door A350’s en B787’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close