fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta bereikt akkoord over sale & leaseback 6 A321’s

Delta Air Lines heeft een akkoord bereikt met investeringsmaatschappij KKR en Altavair L.P., een bedrijf gespecialiseerd in commerciële luchtvaartfinanciering, over de sale & leaseback van zes A321-200’s. Dit houdt in dat de vliegtuigen van Delta aan KKR en Altavair worden verkocht en vervolgens direct weer worden geleased door Delta.

Zaken

“We zijn verheugd dat we weer de kans hebben om zaken te doen met Delta, vooral in deze periode van economische onzekerheid”, zegt Steve Rimmer, CEO van Altavair. “Door onze langdurige relatie met Delta hebben we deze transactie in zeer korte tijd kunnen documenteren en afronden.”

Aanschaf

De aanschaf gebeurde via het investeringsplatform voor vliegtuiglease Altitude Aircraft Leasing, dat in 2018 werd opgericht door KKR’s krediet- en infrastructuurfondsen om vliegtuigen te kopen die door Altavair kunnen worden onderhouden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button