fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Norwegian voltooit herfinanciering: toekomst stabiel maar uitdagend

Norwegian heeft de herfinanciering voltooid en heeft officieel een staatsgarantie gekregen op een lening van 3 miljard Noorse kroon. Daarmee heeft de maatschappij nu 12,7 miljard Noorse kroon aan schuld omgezet in eigen vermogen.

Toekomst

De maatschappij zegt hiermee een solide basis te hebben gelegd voor de toekomst, ‘hoewel de komende maanden moeilijk zullen blijven’. Eind 2018 startte Norwegian met herstructureren om winstgevend te worden. “Het bedrijf was op weg om in 2020 een positieve nettowinst te behalen en deze zomer zou het sterkste zijn in onze geschiedenis”, zegt de maatschappij. “In plaats daarvan hebben de uitbraak van het coronavirus en de wereldwijde reisbeperkingen geleid tot een aanzienlijk daling van de vraag.”

Strategie

Norwegian zegt nu de kans te hebben aangegrepen om een nieuwe strategie en een nieuw business plan te ontwikkelen. “Naast het verzekeren dat het bedrijf de crisis overleeft, was ons doel dat Norwegian een sterke positie zou hebben in de toekomstige luchtvaartsector met een duidelijke richting en strategie. Dit zorgt voor een duurzame bedrijfsvoering en een structuur die zowel aandeelhouders, klanten als collega’s ten goede komt”, aldus Jacob Schram, CEO van Norwegian.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button