fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Qatar Airways en American Airlines zetten eerste stap in samenwerking

Qatar Airways en American Airlines hebben de eerste stap in hun samenwerking gezet: Qatar plaatst zijn code op American Airlines’ binnenlandse vluchten.

Codeshare

De codeshare wordt de komende weken gefaseerd geïmplementeerd op ongeveer duizend vluchten van American Airlines. De routes zijn al boekbaar en de eerste codesharevluchten zijn deze week begonnen.

Routes

De eerste codeshare-routes vertrekken vanaf Chicago en Dallas naar ongeveer 200 steden, waaronder Miami, Houston, Atlanta, Detroit, Minneapolis, Seattle en San Francisco. Er moeten ook nog bestemmingen in Midden-Amerika en het Caribisch gebied bijkomen, maar daarvoor moet nog goedkeuring komen van de overheid.

Partnerschap

“Deze codeshare is slechts de eerste stap in het vernieuwen van ons strategische partnerschap met American Airlines. De uitrol van deze binnenlandse codeshare laat zien dat onze luchtvaartmaatschappijen vertrouwen hebben in de toekomst. In deze moeilijke tijd blijven we ons concentreren op hoe we de klantervaring voor onze miljoenen passagiers kunnen verbeteren”, aldus Simon Talling-Smith, CCO van Qatar Airways.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button