fbpx
NieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Rapport: gaten in beveiliging Schiphol

Er zitten gaten in de veiligheid op Schiphol. Door gebrekkige controles kunnen drugscriminelen infiltreren en zo medewerkers in bijvoorbeeld de catering, schoonmaak, onderhoud en bagageafhandeling ronselen om voor hun drugs te smokkelen.

Rapport

Dat blijkt uit een rapport over georganiseerde misdaad op en rond de luchthaven, dat werd uitgevoerd door Bureau Beke in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. Schiphol zegt in een reactie dat het goed is dat hier vanuit de overheid extra aandacht en geld voor wordt vrijgemaakt. “Het is belangrijk om ondermijning verder aan te pakken. Dit is een (inter)nationaal probleem dat de samenleving schaadt. Diverse partijen werken op Schiphol nauw samen (zoals de Douane gericht op goederenstromen en de KMar op personen) om ondermijning tegen te gaan”, aldus de luchthaven.

Toegang

Criminelen ronselen bijvoorbeeld medewerkers met een toegangspas voor Schiphol om zo toegang te krijgen tot beveiligde delen van de luchthaven. Soms worden medewerkers onder druk gezet om mee te werken of om te zwijgen over wat zij zien. Schiphol zegt op basis van de aanbevelingen en adviezen te gaan bekijken hoe er met verschillende sectorpartijen kan worden bijgedragen aan een betere aanpak tegen ondermijning.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button