fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsTransavia

Transavia biedt vanaf juni keus tussen voucher of cash

Transavia biedt vanaf 4 juni reizigers de keus tussen een voucher of een cash refund bij door corona een geannuleerde vlucht. De stap komt nadat de Europese Commissie besloot de verordening die bepaalt dat reizigers recht hebben op een cash refund binnen zeven dagen, niet te verruimen.

Keus

Eerder deze maand maakte Transavia bekend een week langer aan de grond te blijven dan gepland, wat dus neerkomt op 4 juni. Tegen die tijd hoopt de maatschappij weer op te kunnen starten en vanaf dan wordt ook de keus geboden tussen een voucher of een teruggave van het geld.

Refund

Het is momenteel nog niet mogelijk om direct de cash refund aan te vragen voor de geannuleerde vluchten. “We werken er achter de schermen hard aan om te zorgen dat dit binnenkort kan. We informeren passagiers zo snel mogelijk over hoe ze dit kunnen doen”, aldus de maatschappij.

Vouchers

De vouchers worden wel direct na de annulering verstuurd en kunnen meteen worden ingezet voor een nieuwe boeking. De voorwaarden blijven hetzelfde. De waarde staat gelijk aan de totale waarde van de boeking, inclusief eventueel extra geboekte opties. Er wordt geen extra waarde toegekend, zoals bij moeder KLM wel het geval is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button