fbpx
Editors choiceIncidentenMilitairNieuwsProfessional

Amerikaanse F-35 gecrasht in Florida

Een Lockheed Martin F-35A van de Amerikaanse luchtmacht is dinsdag vlak voor de landing neergestort. De piloot heeft zich met de schietstoel in veiligheid kunnen brengen, zo heeft de USAF bekend gemaakt in een persbericht.

Landing

Om half tien dinsdagavond (plaatselijke tijd) keerde de F-35A na een nachtelijke oefenvlucht terug naar de thuisbasis Eglin. Vlak voor de landing crashte het toestel. Volgens het persbericht waren de hulpdiensten van de 96th Test Wing snel ter plaatse. Dit suggereert dat het incident plaatsvond op het terrein van de vliegbasis.

Oorzaak

De piloot is overgebracht naar het hospitaal van de vliegbasis en de volgende dag uit het ziekenhuis ontslagen. Naar de oorzaak van het incident is een onderzoek ingesteld. Het ongeval is de tweede crash binnen een week bij de vliegbasis Eglin. Afgelopen vrijdag stortte een F-22A Raptor neer in een oefengebied in het noordwesten van Florida.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button