fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

EasyJet hervat deel van netwerk op 15 juni

EasyJet hervat op 15 juni een klein gedeelte van het vliegschema, beginnend met voornamelijk binnenlandse vluchten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Meer routes zullen de komende weken worden aangekondigd als de vraag toeneemt en de reisrestricties worden versoepeld.

Routes

Naast de binnenlandse routes worden er ook een aantal internationale routes opgepakt: Genève naar Porto, Barcelona, Lissabon, Nice en omgekeerd. “1Ik ben verheugd dat we midden juni weer een aantal vluchten kunnen hervatten”, zegt Johan Lundgren, CEO van easyJet. “Dit zijn kleine en zorgvuldig geplande stappen die ervoor zorgen dat we een klein gedeelte van onze vluchten kunnen hervatten. We zullen de situatie in heel Europa nauwlettend blijven volgen zodat, wanneer er meer beperkingen worden opgeheven, we het vluchtrooster zo efficiënt mogelijk aan kunnen passen op de behoeftes van onze passagiers.”

Maatregelen

Vanwege het coronavirus worden er een aantal maatregelen geïmplementeerd. Zo moeten medewerkers en passagiers verplicht een mondkapje dragen en er wordt extra schoongemaakt. Op onderstaande video worden deze maatregelen toegelicht.

Veiligheid

“Veiligheid en het welzijn van onze passagiers en crew blijft onze hoogste prioriteit. Daarom implementeren we ook een aantal maatregelen die de veiligheid tijdens elk deel van de reis verbeteren. Van het desinfecteren van het vliegtuig, tot het verplichten van passagiers en personeel om mondkapjes te dragen. Deze maatregelen blijven zolang als nodig van kracht, zodat zowel passagiers als bemanning veilig kunnen vliegen terwijl de wereld herstelt van de gevolgen van de corona epidemie”, aldus Lundgren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button