fbpx
CoronavirusInnovatieNaast het nieuwsVliegvelden

Heathrow experimenteert met temperatuurchecksysteem

Luchthaven Londen Heathrow is gestart met het testen van een temperatuurchecksysteem. Dit is een warmtecamera die aan de hand van de hittebeelden kan zien of iemand koorts heeft.

Resultaten

De resultaten van de tests zullen met de overheid worden gedeeld om bij te dragen aan een internationale standaard voor gezondheidsmaatregelen omtrent corona. Als de experimenten succesvol blijken te zijn, dan wordt het systeem verder uitgerold op de luchthaven.

Economie

“Om de voordelen van de luchtvaart voor de economie ten volle te kunnen benutten, moeten de wereldwijde autoriteiten overeenstemming bereiken over een gemeenschappelijke internationale norm voor gezondheidscontroles. De technologie die we nu uitproberen zou een onderdeel van de oplossing kunnen zijn”, aldus John Holland-Kaye, CEO van Heathrow.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button