fbpx
IncidentenNieuws

Indiaas vliegveld Calcutta getroffen door supercycloon

De luchthaven van het Indiase Calcutta is zwaar getroffen door supercycloon Amphan. Ook rondom de regio heeft de orkaan veel verwoest en er zijn minimaal 84 mensen om het leven gekomen in India en Bangladesh.

Luchthaven

De luchthaven werd tijdelijk gesloten, maar is inmiddels wel weer open. “De operaties worden hervat op Kolkata Airport na de ernstige supercycloon Amphan”, schrijft het vliegveld op Twitter. “Effectieve planning en teamwerk hebben de effecten van de cycloon op de luchthaven geminimaliseerd en onze teams werken de klok rond om ononderbroken dienstverlening te garanderen.”

Supercycloon

Het is de eerste supercycloon bij de Golf van Bengalen sinds 1999, waarbij meer dan 9000 personen om het leven kwamen. In Bangladesh is het de krachtigste orkaan na Sidr, welke in 2007 aan ongeveer 3500 mensen het leven kostte.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button