IncidentenNieuws

Indiaas vliegveld Calcutta getroffen door supercycloon

De luchthaven van het Indiase Calcutta is zwaar getroffen door supercycloon Amphan. Ook rondom de regio heeft de orkaan veel verwoest en er zijn minimaal 84 mensen om het leven gekomen in India en Bangladesh.

Luchthaven

De luchthaven werd tijdelijk gesloten, maar is inmiddels wel weer open. “De operaties worden hervat op Kolkata Airport na de ernstige supercycloon Amphan”, schrijft het vliegveld op Twitter. “Effectieve planning en teamwerk hebben de effecten van de cycloon op de luchthaven geminimaliseerd en onze teams werken de klok rond om ononderbroken dienstverlening te garanderen.”

Supercycloon

Het is de eerste supercycloon bij de Golf van Bengalen sinds 1999, waarbij meer dan 9000 personen om het leven kwamen. In Bangladesh is het de krachtigste orkaan na Sidr, welke in 2007 aan ongeveer 3500 mensen het leven kostte.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close