fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

KDC-10 Nederlandse Luchtmacht tankt Amerikaanse bommenwerper boven Noordzee bij

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht heeft deze week voor het eerst een Amerikaanse B-1B Lancer bommenwerper van de Amerikaanse Luchtmacht boven de Noordzee bijgetankt.

Training

De Amerikanen vlogen in de buurt vanwege een trainingsvlucht met Zweedse en Deense jachtvliegtuigen. Zowel de samenwerking met de Scandinavische landen als de mogelijkheid door Nederland te worden bijgetankt waren voor de Amerikanen belangrijk, zegt Defensie.

Bondgenoten

“Operaties en afspraken met onze bondgenoten en partners tonen en versterken onze gedeelde inzet voor wereldwijde veiligheid en stabiliteit”, aldus de Amerikaanse Luchtmacht. Het Movement Coordination Centre Europe (MCCE) en het European Air Transport Command (EATC) leverden een belangrijke bijdrage aan de tankoperatie.

Coördinatie

“Het MCCE coördineert via internationale samenwerking land-, lucht-, en zeetransport en air-to-air refueling-capaciteit. Het MCCE zorgt dan bijvoorbeeld ook dat die brandstof wordt afgerekend tussen de deelnemende landen, dus ook in dit geval. Het EATC coördineert de daadwerkelijke inzet van beschikbare transport- en tankervliegtuigen van partners”, aldus de Koninklijke Luchtmacht.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button