fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

KDC-10 Nederlandse Luchtmacht tankt Amerikaanse bommenwerper boven Noordzee bij

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht heeft deze week voor het eerst een Amerikaanse B-1B Lancer bommenwerper van de Amerikaanse Luchtmacht boven de Noordzee bijgetankt.

Training

De Amerikanen vlogen in de buurt vanwege een trainingsvlucht met Zweedse en Deense jachtvliegtuigen. Zowel de samenwerking met de Scandinavische landen als de mogelijkheid door Nederland te worden bijgetankt waren voor de Amerikanen belangrijk, zegt Defensie.

Bondgenoten

“Operaties en afspraken met onze bondgenoten en partners tonen en versterken onze gedeelde inzet voor wereldwijde veiligheid en stabiliteit”, aldus de Amerikaanse Luchtmacht. Het Movement Coordination Centre Europe (MCCE) en het European Air Transport Command (EATC) leverden een belangrijke bijdrage aan de tankoperatie.

Coördinatie

“Het MCCE coördineert via internationale samenwerking land-, lucht-, en zeetransport en air-to-air refueling-capaciteit. Het MCCE zorgt dan bijvoorbeeld ook dat die brandstof wordt afgerekend tussen de deelnemende landen, dus ook in dit geval. Het EATC coördineert de daadwerkelijke inzet van beschikbare transport- en tankervliegtuigen van partners”, aldus de Koninklijke Luchtmacht.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button