fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

KDC-10 Nederlandse Luchtmacht tankt Amerikaanse bommenwerper boven Noordzee bij

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht heeft deze week voor het eerst een Amerikaanse B-1B Lancer bommenwerper van de Amerikaanse Luchtmacht boven de Noordzee bijgetankt.

Training

De Amerikanen vlogen in de buurt vanwege een trainingsvlucht met Zweedse en Deense jachtvliegtuigen. Zowel de samenwerking met de Scandinavische landen als de mogelijkheid door Nederland te worden bijgetankt waren voor de Amerikanen belangrijk, zegt Defensie.

Bondgenoten

“Operaties en afspraken met onze bondgenoten en partners tonen en versterken onze gedeelde inzet voor wereldwijde veiligheid en stabiliteit”, aldus de Amerikaanse Luchtmacht. Het Movement Coordination Centre Europe (MCCE) en het European Air Transport Command (EATC) leverden een belangrijke bijdrage aan de tankoperatie.

Coördinatie

“Het MCCE coördineert via internationale samenwerking land-, lucht-, en zeetransport en air-to-air refueling-capaciteit. Het MCCE zorgt dan bijvoorbeeld ook dat die brandstof wordt afgerekend tussen de deelnemende landen, dus ook in dit geval. Het EATC coördineert de daadwerkelijke inzet van beschikbare transport- en tankervliegtuigen van partners”, aldus de Koninklijke Luchtmacht.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button