fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

Rolls-Royce schrapt 9000 banen

Rolls-Royce ontslaat 9000 van de 52.000 medewerkers. Als gevolg van de coronacrisis moet het bedrijf reorganiseren.

Reorganisatie

Ook zullen er op andere manieren kosten worden bespaard, bijvoorbeeld op het gebied van uitgaven voor fabrieken, gebouwen en andere kostenposten. Rolls-Royce verwacht dat de reorganisatie op jaarbasis 1,3 miljard pond bespaart. Het inkrimpen van het personeelsbestand moet de kosten met 700 miljoen pond verminderen. De kosten van de reorganisatie liggen op 800 miljoen pond.

Afdeling

De reorganisatie zal voornamelijk de burgerluchtvaart tak van Rolls-Royce treffen. Bij de defensie-afdeling van het bedrijf vallen geen ontslagen, omdat de vooruitzichten daarvan niet veranderd zijn. Er moet nog wel worden overlegd met de vakbonden.

Ontslag

“Dit is een crisis waarmee we worden geconfronteerd en mee moeten omgaan. Onze luchtvaartmaatschappijklanten- en partners moeten zich aanpassen en wij ook”, zegt Warren East, CEO van Rolls-Royce. “Te horen krijgen dat er geen baan meer voor je is, is een vreselijk vooruitzicht en het is vooral moeilijk wanneer we allemaal zo trots erop zijn om te werken voor Rolls-Royce. Maar we moeten moeilijke beslissingen nemen om ons bedrijf door deze ongekende tijden heen te loodsen. Overheden over de hele wereld doen wat ze kunnen om bedrijven op de korte termijn te helpen, maar we moeten op de middellange termijn reageren op de marktomstandigheden totdat de luchtvaartwereld weer op grote schaal vliegt.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button