fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

Ryanair: regering VK en Ierland, stop met 14 dagen quarantainemaatregel

Ryanair wil dat de regeringen van het Verenigd Koninkrijk en Ierland de maatregel dat reizigers 14 dagen in quarantaine moeten bij aankomst, opschorten. “Het is ineffectief en onuitvoerbaar”, aldus Michael O’Leary, CEO van de maatschappij.

Quarantaine

Tegelijkertijd zegt Ryanair blij te zijn met het beleid van de Europese Commissie, dat mondkapjes en social distancing aanraadt, waardoor de quarantainemaatregel niet nageleefd hoeft te worden. “Het verplichten van internationale reizigers die in het land aankomen om in quarantaine te gaan nadat ze meerdere aanbieders van openbaar vervoer hebben gebruikt om op hun eindbestemming te komen, heeft geen wetenschappelijke of medische basis”, meent O’Leary.

Mondkapjes

De maatschappij dringt erop aan bij Europese regeringen en die van het Verenigd Koninkrijk en Ierland om het dragen van mondkapjes verplicht te maken. Volgens O’Leary is dit de beste manier om verspreiding van het virus te voorkomen op plekken waar het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden.

Aanbevling

“We verwelkomen de aanbeveling van de Europese Unie over mondkapjes en roepen de Ierse en Britse regering opnieuw op om hun onverklaarbare, ineffectieve en niet-uitvoerbare quarantainebeperkingen te stoppen. Europese burgers kunnen tijdens hun zomervakantie veilig reizen met mondkapjes en met inachtneming van de temperatuurprotocollen”, aldus O’Leary.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button