LiefhebberNieuwsRuimtevaart

Virgin Orbit lanceert eerste LauncherOne raket in het weekend

Virgin Orbit lanceert zaterdag de eerste LauncherOne raket vanaf een Boeing 747 met de naam ‘Cosmic Girl’. Mocht het weer het niet toelaten, dan wordt de lancering verschoven naar 24 of 25 mei.

Lancering

De start zal plaatsvinden vanaf Mojave Air and Space Port in Californië. Boven de Stille Oceaan, nabij San Nicolas Island, zal de raket vanaf de 747 worden gelanceerd op ongeveer 10,7 kilometer hoogte.

Ontwikkeling

Virgin Orbit heeft zo’n vijf jaar aan de LauncherOne gewerkt. “Tijdens de ontwikkeling hebben we veel testvluchten en talloze andere testen uitgevoerd met elk stukje van het systeem dat we konden testen op de grond”, zegt het bedrijf in een verklaring.

Moeilijk

“Iets van de aarde naar de ruimte lanceren is verbijsterend moeilijk”, vervolgt Virgin Orbit. “Duizenden componenten moeten allemaal functioneren zoals gepland, terwijl ze hoge energie beheersen en met ongelooflijk hoge snelheden vliegen. De constructies van het voertuig moeten robuust genoeg zijn om reizen tot 18.000 kilometer per uur aan te kunnen.”

Doel

Het doel is uiteindelijk om satellieten in te kunnen zetten voor een ‘nieuwe generatie ruimtevaartdiensten’. “Voor deze launch demo is ons doel echter om zoveel mogelijk op een veilige manier te leren en het LauncherOne-systeem te bewijzen waaraan we zo hard hebben gewerkt. We gaan zo lang als kan door met de missie. Hoe langer de LauncheOne vliegt, hoe meer gegevens we kunnen verzamelen”, aldus Virgin.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close